The last girl review @Goodreads

The Last Girl (The Dominion Trilogy, #1)The Last Girl by Joe Hart

My rating: 1 of 5 stars
This is the worst book I’ve read in the past two years. I had to force myself to finish it, because “always finish a book you start”. But really, I know I got it from Kindle first and it was just two bucks. But it wasn’t worth it. I’ve gotten Kindle first books I loved. And gladly spend full price on sequels. But not on this one.
The writing is boring. The title is off. “The last girl” is a girl with a bunch of other girls in a compound closed off from the world. The second “almost rape” is completely not needed. And after that she find other women! So the last girl…..she is most defenitely not.

DO NOT RECOMMEND AT ALL. Sorry. I’m pretty sure the writer put a lot of effort in it. Writing is hard. But this is not my book.

View all my reviews

Ad.nl begint kloptjacht naar taalfouten van docenten…. #zucht

Beste AD.nl,

N.a.v. jullie oproep van “taalfouten” van leerkrachten wil ik graag een verhaaltje met jullie delen.

Meester Bart

Het is maandag morgen, meester Bart ziet dat Emma zich niet zo lekker voelt, ze ziet een beetje wit en eet maar een halve boterham. Tijdens het sporten geeft hij haar wat andere taakjes waardoor ze minder hoeft te rennen. 

Op maandag middag is het muziek middag. Meester Bart vertelt prachtige verhalen en speelt daarbij ook af en toe zijn gitaar. De leerlingen hebben ook instrumenten en doen mee. Dit vinden ze de leukste middag van de week. 

Het is dinsdagmorgen, meester Bart ziet dat Jordy aan het huilen is achter in de klas. Niet heel duidelijk. Maar zijn ogen zijn rood, en hij verschuilt zich achter zijn boek. Meester Bart weet misschien wel wat er aan de hand is. Jordy’s ouders gaan scheiden. Misschien hebben ze weer ruzie gehad vanmorgen. Terwijl de andere kinderen met hun taalwerk bezig zijn komt meester Bart even naast Jody zitten. Hij kijkt Jordy even goed in de ogen aan en laat weten dat hij hem gezien heeft. Een hand op zijn schouder laat Jordy weten dat het niet erg is. Vanmorgen mag hij verdrietig zijn. Meester Bart begrijpt hem zelfs zonder te vragen. 

Tijdens de grote pauze valt Marieke van het klimrek. Meester Bart heeft een EHBO diploma en is snel ter plaatse. Samen met een collega stelt hij vast dat Marieke niets gebroken heeft. Marieke is toch wel erg geschrokken. Aan het einde van de dag belt meester Bart snel even Marieke’s moeder om haar op de hoogte te brengen. Dan komt Marieke straks thuis bij een extra steuntje in de rug. 

Rekenen is niet Bram’s beste vak. Op donderdag merkt meester Bart dat Bram als enige de breuken nog niet snapt. Hij nodigt hem uit om ‘s middags even te blijven. Uit de kantine haalt meester Bart een van de taarten voor morgen die hij voor zijn verjaardag aan collega’s ging trakteren. Deze gebruikt hij om Bram nog even snel wat bij les te geven over breuken. Als beloning dat hij het nu wel snapt krijgt Bram alvast een stukje taart om te proeven. 

Het eerste rapport nadert. Meester Bart moet voor de volgende week nog wat dingen regelen voor de excursie. Ook moeten ouders nog een brief thuis krijgen met informatie. Druk druk druk. Met alle goede bedoelingen schrijft meester Bart de rapporten. Hij probeert voor iedere leerling iets persoonlijks te schrijven. Iets dat goed ging, en een verbeterpuntje. Als hij om elf uur ‘s avonds eindelijk klaar is gaat hij naar bed. De volgende morgen gaan de rapporten met de leerlingen mee. Tijd om ze na te lezen had hij niet meer. 

De moeder van Anoek die zich het hele jaar nog niet geïnteresseerd heeft in meester Bart omdat het met Anoek toch altijd goed gaat, krijgt vrijdags het rapport van Anoek. Weer een prima rapport! Dat kan ook niet anders bij Anoek. In de opmerkingen spot de moeder van Anoek een spelfout. Goh! Stond er vanmorgen een oproep voor dit soort dingen op Facebook! De moeder van Anoek neemt een foto en stuurt deze op naar het AD. Ze levert naam en school ook bij. 

De moeder van Marieke ziet ook een spelfout staan. God wat slordig denkt ze. Maar meester Bart is verder zo’n top leerkracht. Marieke vind hem helemaal tof. Ook andere ouders zijn blij met meester Bart. Ze besluit een kopietje te maken van het rapport. Op de kopie verbeterd ze de spelfout. Ze tekent er een zielig gezichtje bij met de woorden “iets te snel getypt?”. Op maandag geeft ze de kopie mee aan Marieke voor meester Bart. Deze kan er hard om lachen. Hij vind het ook dom. Wel aardig dat de moeder van Marieke hem er even op wijst. ‘S middags belt hij nog even met zijn excuses. Hij neemt zich voor de volgende keer alle rapporten nog eens goed na te lezen voor hij ze mee geeft. 

Het is drie maanden later. Meester Bart’s spelfout staat in een kinderachtig artikel van het AD. De schooldirectie roept Bart bij zich. Spelfouten in de krant, dat kan natuurlijk niet. Bart zou over een maand een vast contract krijgen, maar daar zien ze toch vanaf na dit artikel….

Beste AD, ik weet niet wat jullie willen met de oproep naar spelfouten van leerkrachten, maar veel goeds kan er niet van komen. Als het nodig is om leerkrachten af te maken om sensatie verhalen te krijgen waardoor mensen jullie artikelen gaan lezen, dan gaat er iets goed mis. Wij zijn geen goedkope clickbait waar jullie geld mee kunnen verdienen. Dat hebben jullie toch zeker wel gezien aan de reacties op dat gefabriceerde fotootje dat bij de oproep stond? De negatieve reacties naar docenten? Waar gaat het heen? De saamhorigheid is ver te zoeken. Ik vind het triest.

Mee eens? Het AD.nl ontvangt graag klachten op internet@ad.nl 😉